През 565г. за първи път се съобщава за чудовището от Лох

...
През 565г. за първи път се съобщава за чудовището от Лох
Коментари Харесай

На този ден: За първи път се “появява“ чудовището от Лох Нес

През 565г.  за първи път се оповестява за чудовището от Лох Нес . Тогава духовник твърди, че е бил атакуван от него. 
Прочетете още
Легендите за Неси още веднъж нашумяват през 1933 година, когато няколко души настояват, че са го видели. Според някои чудовището е воден динозавър, други смятат, че е гигантска змиорка, есетра, или пък даже тюлен. Трети считат, че всички случаи, в които то е забелязвано, са свързани с липса на видимост или пък заблуда. 

Най-известната фотография, на която се твърди, че е снимано, е оповестена в Дейли Мейл през 1934; създателят ѝ е Робърт Кенет Уилсън. Оттогава има доста очевидци, които настояват, че са виждали Неси. Много от тях са подправени. Неси съставлява интерес даже и за учените, само че дълбочината и изискванията в езорото Лох Нес попречват неговото изследване. 

През 1642г. британският крал Чарлз I изпраща армията си против пуританските сили на Парламента на Англия, с което  започва Английската гражданска война . Тя приключва с рухването на краля и неговата екзекуция. Сложен е завършек на безспорната монархия и от 1649г. до 1660г. Англия е република, само че по-късно монархията е възобновена. 



През 1849 година  за първи път в историята са хвърлени бомби от въздуха . Тогава австрийските войски бомбардират от безпилотни балони жителите на Венеция по време на Венецианското въстание за самостоятелност.

През 1864 година дванадесет народи подписват първата Женевска спогодба – учредени са  Червеният кръст  и  Червеният полумесец .

 

Началото на компанията " Кадилак " е сложено от Хенри Лейланд през 1902 година . От 1909 година компанията е благосъстоятелност на General Motors. Луксозните возила са предопределени най-вече за пазарите в Съединени американски щати и Канада. В Щатите марката се е трансформирала в синоним на високо качество и авторитет. 

През 1968 година папа Павел VI идва в Колумбия на първото посещаване на глава на Римокатолическата черква в Латинска Америка.

Роден е някогашният президент на България  Петър Младенов . Рожденни дни честват тенисистът  Матс Виландер , пловдивският футболист  Костадин Дяков  и английската певица  Дуа Липа .


Петър Младенов
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР